vB Green
Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: praktyczne metody powiązania wyników rachunkowości zarzadczej z premiami pracown  (Przeczytany 6461 razy)
premie a wyniki finansowe
Gość
« : Marzec 28, 2006, 10:08 »

Poszukuję danych o praktycznych doświadczeniach na temat kształtowania premii pracownikow z odniesieniami do rachunku kosztów wg rachunkowości zarządzczej :
  - dla wydziałów produkcyjnych
 - dla wydziałów pomocniczych
- dla działów administracyjnych

Dzieki za wszelkie sugestie
Migi
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2006, 08:45 »

Witaj,
sprecyzuj o co konkretni chodzi z tymi premiami, o rozliczenia poszczególnych działów?

Pozdrawiam
 Smiley
janusz
Gość
« Odpowiedz #2 : Marzec 30, 2006, 14:31 »

witam
potrzebuje jak najwiecej materlałów na temat wdrożenia controllingu.szczególnie od strony praktycznej piszę prace licencjacką na temat :controlling strategiczny w zarządzaniu średnim przedsiębiorstwem na podstawie..." mam już napisaną pracę  i oddaną ale niestety cofnietą przez promotora. okazało się że niestety mam mało materiałów na temat funkcjonowamia controllingu i albo muszę zminić firmę na podstawie której pisałem albo cały temat na "wdrażanie controllingu na podstawie firmy xyz"z góry dziękuję.
Calan
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2006, 12:46 »

Janusz a możesz mi powiedziec co dokładnie potrzebujesz, jakie dane?
Ja pisze magisterkę z tego tematu i tez poszukuję materiałówe do jej napisania. W odrożnieniu od ciebie ja dopiero zbieram materiały.

Powiedz co chcesz a ja poszukam u siebie.
Z drugiej strony może mógłbyś się podzielić swoją pracą, miałbym troszkę łatwiej w pisaniu.
Limonka
Gość
« Odpowiedz #4 : Maj 16, 2006, 10:32 »

Witam,
ja tekże piszę pracę mgr z podobnego tematu (jestem juz na ukończeniu). Chętnie wymienię się doświadczeniami, materiałami.  Wink

Robert
Administrator
Newbie

« Odpowiedz #5 : Styczeń 23, 2009, 23:07 »

Witam,
Jak już się przekonaliście znalezienie firmy (materiałów), która ma wdrożony controlling (wzorcowo) nie jest sprawą prostą  Embarrassed. Przeważnie dane na ten temat są poufne. Dlaczego?
Controlling nie podlega żadnym przepisom prawnym - nie jest zdefiniowany w żadnej ustawie, rozporządzeniu itp. Każda firma na swój sposób rozumie "controlling", jest to zależne od ludzi tam pracujących, zarządu, budżetu przeznaczonego na "controlling". Nikt tymi informacjami nie chce się dzielić bo się nie ma czym pochwalić lub informacje na ten temat są na tyle ważne dla firmy, że jest to objęte tajemnicą. Nawet jeżeli taka firma przekaże jakieś dane, będą to dane "czysto teoretyczne" - ogólne, a jak już pewnie zauważyliście - diabeł tkwi w szczegółach.
Pozdrawiam
Robert
Agnieszka24442
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2009, 10:31 »

cześć poszukuję informacji na temat controllingu. Biblioteka uczelniana ma bardzo mały zakres książek tego tematu.
Piszę pracę dyplomową " współczesne metody zarządzania na podstawie controllingu w ( nazwa firmy)
Znasz może stronki gdzie mogę znaleźć ( pobrać) książki, e-booki na ten temat.
Pozdrawiam
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Theme by SoulGamerz
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 18 zapytaniami.